Contao webdesign

webdesign studio
reisbureau

"Optredende problemen en vragen over de website werden door mevrouw Müller snel opgelost en duidelijk beantwoord. Mevrouw Müller heeft me uitstekend geholpen."
Cornelia Knietzsch, Managing Director expenova

Contao Webdesign

Ik ben gespecialiseerd in het open source CMS Contao, dat dankzij de uitbreidbaarheid en de eenvoudige bediening voor bijna alle websiteprojecten geschikt is.

Het contentmanagementsysteem (CMS) Contao maakt het beheer van uw website eenvoudiger dan ooit. Als u met een tekstverwerker als Word overweg kunt, kunt u ook met Contao makkelijk aan de slag. Contao heeft veel eigenschappen die nodig zijn voor de vormgeving en ontwikkeling van moderne websites.

Een  gepersonaliseerd webdesign kan worden geprogrammeerd door CSS, maar er zijn ook kant-en-klare sjablonen voor een snelle inzet van een website.

Contao webdesign

Standaardfunctionaliteit geïntegreerd

Een formuliergenerator, kalender, nieuws, nieuwsbrieven, sliders en commentaarfunctie zijn al in de basisversie inbegrepen. Deze functies hoeven dus met Contao niet extra te worden geïnstalleerd.

Contao is gemakkelijk uitbreidbaar

Voor alle andere functies zijn er talrijke uitbreidingen die extra geïnstalleerd kunnen worden om Contao op de eigen behoeften af te stemmen. Meertalige websites, slideshows, een blog, kleine onlinewinkels of de publicatie van verschillende content voor mobiele apparaten en desktopcomputers ("responsive webdesign") zijn met Contao eenvoudig te realiseren.

Duidelijk gestructureerd bestandsbeheer

De back-end van Contao is zeer overzichtelijk gestructureerd en websiteredacteuren kunnen er snel mee overweg.
Beelden kunnen bij het bestandsbeheer in een individueel in te richten mapstructuur worden gesorteerd en beheerd. Zo behoudt u gemakkelijk overzicht als een website veel beeldmateriaal, pdf's en andere mediabestanden bevat.

contao bestandsbeheer

Gebruikersrechten

Verder kunnen in Contao specifieke gebruikersrechten worden verleend. Op een website die door meerdere medewerkers (redacteuren) bijgewerkt moet worden, hoeft niet iedere medewerker volledige toegang te hebben.

Er kunnen bijvoorbeeld gebruikers zijn die slechts één specifiek onderdeel van de website mogen bewerken. Of medewerkers die alleen beeldmateriaal mogen uploaden. De back-end kan worden aangepast zodat een redacteur die alleen beeldmateriaal mag uploaden de andere onderdelen van de back-end niet te zien krijgt. Veel redacteuren vinden dat erg fijn, omdat ze niet met allerlei andere instellingsmogelijkheden om de oren worden geslagen.

Een populair CMS met een zoekmachinevriendelijke code

Contao heeft een zeer zoekmachinevriendelijke HTML-code. Het wordt sinds 2006 voortdurend verder ontwikkeld en staat momenteel op de 11e plaats bij CMS Crawler met 843 concurrerende systemen. Hier vindt u de back-end en front-end van de officiële online-demoversie van Contao.

Talen

Contao is al in veel talen vertaald, zodat redacteuren en vertalers de back-end in hun moedertaal kunnen oproepen.

In de volgende talen is Contao al vertaald:

Engels, Chinees, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Japans, Perzisch, Russisch en Spaans; 41 andere talen zijn al gedeeltelijk vertaald.

 

Merken

Merken

Heeft u een websiteproject op de planning staan? Overweegt u op dit moment of Contao het juiste CMS voor u is? Stuur me een e-mail, ik adviseer u graag.

Hier onder volgen een paar van mijn referenties voor Contao Webdesign:

Webdesign voor machinebouwbedrijf

contao webdesign

Een viertalige Contao-website met responsive webdesign en talrijke filtermogelijkheden voor een Zwitsers machinebouwbedrijf.

 

Lees meer...

Responsive website voor een reisbureau

contao website reizen

Responsive website voor een reisbureau met een reizenzoeker voor het filteren van de reizen. Gerealiseerd met het CMS Contao en MetaModels.

Lees meer...

Website voor een touroperator

webdesign reizen

Technische realisatie van de website voor expenova Individualreisen met het CMS Contao. Later heb ik het webdesign ook nog geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Lees meer...

Heeft u een websiteproject op de planning staan?

Prima! Ik kijk uit naar uw aanvraag.

Type project*

Uw geschatte budget in €: